- Baschet

Primul coș, spectatori în picioare. Dar nu mă gândesc la nominalizarea la Campionatul Mondial, spune Krejčí

Nu că niciunul dintre fanii săi nu a arătat interes. Până la urmă, suporterii au așteptat câteva zeci de minute după ce au câștigat peste Polonia (81:76) pentru cea mai strălucitoare stea a selecției cehe – Tomas Satoransky. La urma urmei, Krejčí și-a făcut prima apariție în echipa de seniori în cel de-al doilea duel pregătitor la Královka din Praga. În plus, un spectacol în trei puncte!

„Sunt atât de bucuros că am făcut-o chiar în fața fanilor de acasă”, a spus Krejčí. „Publicul a ridicat-o de pe scaunele lor. Tocmai de aceea îmi place atât de mult baschetul. ”Apoi croitorul a încercat să tragă semnificativ mai des, nu s-a pierdut în sarcinile defensive. „Încerc să joc cel mai bun baschet pe care îl pot”, a povestit el.

La 14 ani, un băiat zâmbitor a pornit din Pisek spre Zaragoza, Spania. Și prin echipe de tineret și-a lucrat până la un contract profesionist. El a semnat-o cu cea de-a patra echipă a competiției de top din Spania anul acesta în iunie.

Dar croitorul se obișnuiește treptat cu baschetul masculin. Și este adevărat în club și în echipa națională. „Mai întâi trebuie să ajung minute în șir”, își dă seama.

La Zaragoza, se antrenează regulat cu prima echipă. În reprezentare, află de la Satoranski, care se află în aceeași poziție.

„Sunt inspirat de el. Încerc să-l apăr mult în timpul antrenamentului, să învăț lucruri.Este de necrezut „, adaugă el la adresa unei vedete cehe, care va apăra culorile Chicago Bulls din NBA în sezonul viitor. Niciun semn de oboseală. Chiar dacă s-a întors de la Campionatul European de juniori la sfârșitul lui iulie.

Spectacole personalizate în pregătire, Krejčí poate asigura locul final în nominalizarea de 12 membri la Campionatul Mondial din China. Dar nu-și fixează gândurile la vârful care se apropie. „Încă nu am vorbit cu nimeni despre asta. Nu mă gândesc la asta. Încerc să joc cel mai bun baschet. Am lăsat doar jocul să vorbească pentru mine ”, concluzionează el.