- Fotbal

Tribune goale și tăcere în Eden. Înmormântarea fotbalului, slavii se stricau

Pentru a doua oară în trei zile, fotbalul s-a jucat în fața unui auditorium închis din Praga. Joi, suporterii Spartei nu au putut să se califice pentru calificarea în Liga Europeană.

A venit rândul lui Slavia sâmbătă.

Ea a bătut revoltele care au avut loc în ultimul meci de acasă împotriva lui Olomouc. Câțiva dintre fanii ei au aruncat flăcări în sector cu suporterii invitați.

Comitetul de disciplină a fost fără compromisuri. Verdict? Tribune închise pentru un meci de competiție, condiție până la sfârșitul anului și o amendă de 250.000 de coroane deasupra. S-a făcut atât de puternic pentru a preveni lucruri similare. Pe de altă parte, există o odihnă care se bucură politicos.Și este nedrept pentru ei „, a spus Lukáš Masopust.

Shrovetide a fost eroul meciului. În minutul 39 a alergat în centrul lui Tomas Soucek și l-a depășit pe portarul din Liberec, Filip Nguyen. Nu au mai fost goluri în meci.

„Nu a fost mare lucru de sărbătoare”, a recunoscut trăgătorul. „Bineînțeles că sunteți fericiți, dar lipsește euforia, atunci când vin 15.000 de oameni. Sau când Tribune North este plin, explodează acolo. ”

” În plus, fanii ne conduc înainte. Când pasajele vor veni când respirăm, ele ne vor ajuta grozav. Ceea ce a fost dificil astăzi „, a declarat Tomáš Holeš, care a jucat pentru prima dată în aliniatul de bază al Praguersului.

Cel puțin antrenorul Jindřich Trpišovský a încercat să-i motiveze pe jucătorii slavi.Aplauzele și poruncile lui răsunau puternic pe tot stadionul. „Singurii care sunt fericiți de asta sunt corzile noastre vocale”, a râs el.

Dar apoi a spus serios: „A fost o înmormântare fotbalistă, tristă. A fost ca un joc pregătitor undeva în Austria. Nu mi s-a părut un meci de ligă. Suferim pentru câțiva indivizi, cei mai pedepsiți suntem în jurul fotbalului și alți 17 sau 18 mii de oameni. Chiar și un adversar i-ar fi plăcut. Înălbitori occidentali.”Am avut o atmosferă mai mare decât Slavia”, a spus portarul Liberec, Nguyen. „Dar, altfel, a fost trist, este păcat”, a adăugat el.

„Vei merge în Slavia, unde merg majoritatea fanilor. Sunt meciuri frumoase. Acum că ai un stadion gol, este ciudat „, a spus un alt jucător invitat, Radim Breite.